Jandlis Goed ID Kip

Wat een Goed IDee dat je vandaag gekozen hebt voor Kip!

 

De Jandlis goed ID kip is opgegroeid als gezonde kip.
Verantwoord, gecontroleerd, smakelijk en mals vlees. Weten wat je eet én waar jouw kip vandaan komt. Wij vertellen je graag over onze kippen. 

 

 

 

Uitbroeden in de stal

Geen stress, direct water en voer…Goed IDee!

Onze eieren worden 18 dagen voorbebroed in de broederij. Dan worden de eieren verpakt en vervoerd naar onze stal. 

Normaal worden de pasgeboren kuikens in de broederij geboren en worden na uitkomst getransporteerd naar de stal. Onze eieren worden in de laatste dagen van het broedproces vervoerd. Hierdoor worden de kuikens in optimale, stressvrije omstandigheden geboren. Daarnaast kunnen ze direct bij water en voer.

Geen stress, direct water en voer, verbeterde darmgezondheid; kortom: een sterker en gezonder kuiken!

 

Nestmateriaal en speelmateriaal

Zo natuurlijk mogelijk…

 De eierhouders zijn gemaakt van een duurzaam en volledig recyclebaar materiaal. Het bevat meerdere openingen waardoor er een natuurlijke luchtstroom ontstaat. Op deze manier heeft ieder ei zijn eigen ideale omgeving. Op deze wijze wordt de natuur nagebootst.

 Als de kuikens uit het ei komen, zien ze de eierhouders als hun nest. De kuikens zullen dan ook veelal dichtbij hun nest blijven. Na ongeveer 2 weken worden de eierhouders opgestapeld of op een hoopje gelegd. Hierdoor ontstaat een natuurlijke wijze van speel materiaal. Onze kuikens kunnen naar hartenlust klimmen, klauteren en scharrelen.

 

Dierenwelzijn

Elke diersoort heeft zijn eigen behoeftes…

Op het gebied van wensen in de voedselketen wordt er steeds meer gekeken naar dierwelzijn. Ook Jandlis Meat blijft in beweging. Door te kiezen voor eieren die uitkomen in de stal nemen wij een enorme positieve stap voor het kuiken. Geen stress, direct water en voer, optimale omstandigheden. Op dit moment is Jandlis Meat een van de 5 kuikenhouders in Nederland die op deze wijze werken. 

Elke diersoort heeft zijn eigen behoeftes en gedrag. Daarom houden wij zoveel mogelijk rekening met het natuurlijk gedrag van onze kuikens. Uitgangspunt is daarbij altijd de afwezigheid van ziekte, honger, dorst en angst. Kippen zijn van nature nieuwsgierig en houden van scharrelen. Dit bieden wij onze kuikens door het nestmateriaal als spelmateriaal te gebruiken. Kippen zijn ook heel sociaal, ze leven het liefst in groepen. Daarbij heeft iedere kip zijn eigen positie in de groep : de “pikorde”.  Dit zorgt voor rust tussen de dieren.

Bij Jandlis Meat komt de kip niet buiten. Wij hebben een bewuste keuze gemaakt voor voedselveiligheid. Buiten hebben wij geen controle meer over de kippen. Denk daarbij aan schadelijke stoffen die in de natuur voorkomen en het gevaar wat opvliegende, besmette dieren met zich mee kunnen nemen.

Kippen voelen zich graag beschermd tegen roofvogels, kippen behoren tenslotte tot de prooidieren. In de natuur is dit door middel van bomen en struiken geregeld.  Bij Jandlis Meat scharrelen de kuikens in een gecontroleerde ruimte met strooisel, optimaal licht en temperatuur, water en voer.

 

Duurzaam

Binnen alle veiligheid gewoon kip kunnen zijn…Goed IDee!

 Jandlis Kip wordt duurzaam gehouden. Binnen alle veiligheid van de stal hebben zij de mogelijkheid om ook echt “kip” te zijn. Niet alleen vanuit welzijn van de kip, maar ook het milieu speelt daarbij een grote rol.

Om vleeskippen te houden worden er veel eisen aan het hele proces gesteld. Dit heet IKB, ofwel Integrale Keten Beheersing. De fokkerij, broederij, pluimveehouder, slachterij en verpakker moeten allen aan deze strenge IKB normen voldoen.

Door de efficiëntie in de keten, scherpe voederconversie en een warmtewisselaar en CO2 arme kachels en zonnepanelen, draagt Jandlis Kip bij aan een lage CO2 footprint.

 De lucht uit de stal komt in de warmtewisselaar terecht, waarbij de ingaande stallucht door de uitgaande lucht voorverwarmd wordt.

 Naast IKB voldoet Jandlis Kip aan de Nederlandse- en Europese wetgeving en andere keurmerken als Tesco, Nestlé, MacDonalds, KFC en Fleury Michon.

 Wij bieden u een gezond, smakelijk en mals stukje kippenvlees.

Biologisch

Niet buiten, wel vrij bewegen en scharrelen…

Nee, bij Jandlis Meat zijn we niet biologisch.

Omdat onze kip niet buiten komt, maar in onze stal heerlijk vrij beweegt en scharrelt. Waarbij een bewuste keuze gemaakt is voor een voedselveilig klimaat, toenemend dierwelzijn én duurzaamheid.

 

 

Copyright 2020 © JandLis Meat • Privacy- en cookieverklaring