Jandlis Goed ID Kip

Wat een Goed IDee dat je vandaag gekozen hebt voor Kip!

 

De Jandlis goed ID kip is opgegroeid als gezonde kip.
Verantwoord, gecontroleerd, smakelijk en mals vlees. Weten wat je eet én waar jouw kip vandaan komt. Wij vertellen je graag over onze kippen. 

 

 

 

Dierenwelzijn

Elke diersoort heeft zijn eigen behoeftes…

Op het gebied van wensen in de voedselketen wordt er steeds meer gekeken naar dierwelzijn. Ook Jandlis blijft in beweging. Door te kiezen voor biologische  kuikens nemen wij een enorme positieve stap voor het kuiken. Geen stress, direct water en voer, optimale omstandigheden. 

Elke diersoort heeft zijn eigen behoeftes en gedrag. Daarom houden wij zoveel mogelijk rekening met het natuurlijk gedrag van onze kuikens. Uitgangspunt is daarbij altijd de afwezigheid van ziekte, honger, dorst en angst. Kippen zijn van nature nieuwsgierig en houden van scharrelen. Dit bieden wij onze kuikens door spelmateriaal te gebruiken. Kippen zijn ook heel sociaal, ze leven het liefst in groepen. Daarbij heeft iedere kip zijn eigen positie in de groep : de “pikorde”.  Dit zorgt voor rust tussen de dieren.

Bij Jandlis komt de kip, daar waar het kan, buiten. Buiten blijven schadelijke stoffen die in de natuur voorkomen en het gevaar wat opvliegende, besmette dieren met zich mee kunnen nemen, denk daarbij aan de steeds aanhoudende vogelgriep. Wij hebben een bewuste keuze gemaakt voor voedselveiligheid.

In overleg met de SKAL en landelijke overheid zullen onze kippen wel/niet buiten lopen.

Kippen voelen zich graag beschermd tegen roofvogels, kippen behoren tenslotte tot de prooidieren. In de natuur is dit door middel van bomen en struiken geregeld.  Bij Jandlis scharrelen de kuikens in de stal in een ruimte met strooisel, optimaal daglicht en temperatuur, water en voer. Buiten beschermen wij onze kuikens met bomen, struiken en beschuttingsdakjes.

 

Duurzaam

Binnen alle veiligheid gewoon kip kunnen zijn…Goed IDee!

 Jandlis Kip wordt duurzaam gehouden. Binnen alle veiligheid hebben zij de mogelijkheid om ook echt “kip” te zijn. Niet alleen vanuit welzijn van de kip, maar ook het milieu speelt daarbij een grote rol.

Om vleeskippen te houden worden er veel eisen aan het hele proces gesteld. De fokkerij, broederij, pluimveehouder, slachterij en verpakker moeten allen aan deze strenge normen voldoen.

Door de efficiëntie in de keten, scherpe voederconversie en een warmtewisselaar en CO2 arme kachels en zonnepanelen, draagt Jandlis Kip bij aan een lage CO2 footprint.

 De lucht uit de stal komt in de warmtewisselaar terecht, waarbij de ingaande stallucht door de uitgaande lucht voorverwarmd wordt.

 Naast deze normen voldoet Jandlis GOED ID(ee) Kip aan de Nederlandse- en Europese wetgeving.

 Wij bieden u een gezond, smakelijk en mals stukje kippenvlees.

Biologisch

Buiten, vrij bewegen en scharrelen…

Bij Jandlis zijn we, vanaf februari 2023, biologisch.

Onze kip komt buiten, maar kan ook in onze stal heerlijk vrij bewegen en scharrelen. Waarbij een bewuste keuze gemaakt is voor een voedselveilig klimaat, toenemend dierwelzijn én duurzaamheid.

GOED ID(ee) KIP, kip met de smaak die vroeger zo gewoon was…

 

Omdat we voor iedere portemonnee  graag iets te bieden geven, blijven wij naast onze biologisch kippenvlees ook het reguliere kippenvlees aanbieden die wij jaren hebben aangeboden . Dit kippenvlees is afkomstig van Nederlandse bodem met alle wet- en regelgeving die daarbij komt.  Doordat de slachterij droog slacht, in plaats van met water, behoudt het kippenvlees de oorspronkelijke structuur en is heerlijk mals. De kwaliteit staat dan ook hoog in het vaandel.

 

 

 

Copyright 2020 © JandLis Meat • Privacy- en cookieverklaring