Met wie werken wij samen

Herman ter Weele

zelfslachtende meesterslager…

Herman ter Weele is een van de nog weinige zelfslachtende ambachtelijke slagers en daarnaast erkend meesterslager. De hoogst haalbare titel in de slagersbranche voor een slager die zijn vak excellent beheerst.

De rust in het slachtproces,  dierenwelzijn wat heel belangrijk is en oog voor ouderwets goed vakmanschap maken dat wij er super trots op zijn dat onze dames bij Herman geslacht mogen worden.

Vakmanschap op dit niveau is zeldzaam.

Wil je weten wat Herman van Jandlis vindt? Kijk dan ook eens naar het filmpje in de rubriek Mooo-vies.

 

Diergezondheidscentrum Boven Veluwe

vaste veearts Elena…

Onze vaste veearts Elena komt iedere 6-8 weken naar onze dames kijken. Dan bekijkt zij onder andere de algehele gezondheid, verplichte entingen en doen wij de drachtcontrole.

Dat laatste is natuurlijk het allerleukste. Wie ziet er nu niet graag het begin van een nieuw kalfje.

Wil je meer weten? Kijk dan ook eens naar het filmpje in de rubriek  Mooo-vies.

 

BijWende

lokale imkerij…

BijWende is een professionele imkerij aan de Hondweg in Dronten met meerdere bijenvolken. Ruben en Marjolijn, beide imker, vertellen graag over hun passie voor de honingbij.

De honingbij is het kleinste landbouwhuisdier. Maar zeker een van de belangrijkste. De bij is onmisbaar in onze voedselproductie. Zonder bestuiving is er geen of een slechte vrucht. Dit geldt bijna voor alle gewassen. Een belangrijk punt van goede bestuiving is de zorg voor onze bijenvolken. Die geven wij met kennis én liefde. Onze bijenvolken leven in harmonie, zijn gezond en sterk en daardoor functioneren ze op hun best.

Een bij is zoveel méér dan honing…

BijWende heeft een opbouwend assortiment van streekhoning.

De bloemenhoning van BijWende heeft een heldere gele kleur met een zachte smaak. Rijk aan mineralen, organische zuren en enzymen. Een mengsel van vele soorten nectar gemaakt uit de omgeving van de Hondweg. De honing is niet alleen lekker in de yoghurt of in de thee, maar ook een werkzaam middel tegen hooikoorts. Voor het beste resultaat neem dan bloemenhoning uit eigen woonomgeving. Dit geeft het beste resultaat.  De bijen van BijWende vliegen onder andere op de bloemen in de wei bij Jandlis. De klavers, boterbloemen en andere kruiden in het gras maken samen met de zomerbloementeelt van Jandlis de basis van een heerlijke zomerbloemenhonig.

De honing is verkrijgbaar bij BijWende op afspraak. Daarnaast is de honing verkrijgbaar bij Jandlis.

 

Kemper Kip

De smaak van kip die vroeger zo gewoon was…

Kemper Kip is een kleinschalige biologische slachterij, waarbij diervriendelijkheid en ambachtelijk slachten nog heel gewoon is.

Met hun grote kennis van biologische vleeskuikens, kwaliteit, transparantie en traceerbaarheid een mooie samenwerking voor Jandlis.

 

Brouwerij Artemis

instinctief gebrouwen en beestachtig lekker…

Brouwerij Artemis maakt toegankelijke bieren met een eigen karakter. Instinctief gebrouwen en beestachtig lekker. “Ieder biertje een eigen diertje”.
Van een fruitig bier met hoppige afdronk, tot een toegankelijke Farmhouse Ale met een extra bite. 

Sit back and relax…geniet!  Verkrijgbaar bij Jandlis.

 

De overgebleven bierbostel wordt door de koeiendames van Jandlis met smaak gegeten. Samenwerken…samen genieten